Ομελέτα φούρνου με λαχανικά

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

 

Μια γρήγορη ομελέτα φούρνου με λαχανικά και μυρωδικά.

Θερμίδες: 222/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 2κ. σούπας λάδι
  • 12 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 6 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2φλ. τυρί cottage με λίγα λιπαρά
  • 1 μπρόκολο
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1/2φλ. κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1κ. σούπας ρίγανη
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε μέσα το λάδι και το σκόρδο και σόταρε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, το λάδι, τα αυγά και το τυρί cottage σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Μετέφερε το μείγμα σε ένα μεσαίο μπολ.
  • Κόψε το μπρόκολο σε μικρές μπουκιές και ρίξε το μέσα σε ένα ταψί 25 εκατοστών μαζί με την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το μείγμα με τα αυγά.
  • Ψήσε στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά.
  • Χώρισε την ομελέτα σε 4 κομμάτια και μοίρασε από ένα σε κάθε πιάτο.

Read More

And More