Ομελέτα-wrap με προσούτο και τυρί κρέμα

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μια ιδιαίτερη συνταγή που θα ικανοποιήσει τη gourmet διάθεσή σου και τον απαιτητικό ουρανίσκο σου. Είναι light και χαρακτηρίζεται κυρίως από τις λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 255/ μερίδα

Συστατικά

  • 2 φέτες προσούτο
  • 4 αυγά
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2φλ. σπανάκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 55γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 2κ. γλυκού σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Αλατοπίπερο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψήσε την πιπεριά στο φούρνο.
  • Τοποθέτησέ την σε μια χαρτοπετσέτα για 20 λεπτά.
  • Βάλε την πιπεριά κάτω από κρύο νερό και αφαίρεσε το εξωτερικό “δέρμα” της.
  • Κόψε την σε λεπτές φέτες, αφαιρώντας τα σπόρια.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα 2 αυγά με αλατοπίπερο.
  • Όταν τελειώσεις χτύπησε και τα άλλα δύο αυγά.
  • Αυτό θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις τις 2 μερίδες.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε 1κ. σούπας ελαιόλαδο και τοποθέτησέ το στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Ρίξε την πρώτη μερίδα με τα αυγά και περίμενε μέχρι να γίνει η ομελέτα.
  • Αφαίρεσέ την από το τηγάνι και τοποθέτησέ την σε ένα ξύλο κοπής.
  • Κάνε την ίδια διαδικασία και με την άλλη μερίδα αυγών.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε το σπανάκι και άφησέ το για 1 λεπτό να μαραθεί.
  • Χώρισέ το στις δύο ομελέτες που έχεις πάνω στο ξύλο κοπής.
  • Χώρισε επίσης στις ομελέτες την πιπεριά και το τυρί κρέμα.
  • Τύλιξε τις ομελέτες σαν ρολά και έπειτα τύλιξε γύρω τους από μια φέτα προσούτο.
  • Πασπάλισε από πάνω με σχοινόπρασο και σέρβιρε μια ομελέτα σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More