Παέγια

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Οι ισπανικές επιρροές κατέλαβαν το ελληνικό τραπέζι. Η παέγια είναι ένα πιάτο που παντρεύει ποικίλα θρεπτικά συστατικά και ικανοποιεί τον ουρανίσκο μας.
Θερμίδες: 300/μερίδα

 

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 800γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες και καθαρισμένες
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι λουκάνικο τσορίθο ψιλοκομμένο (ή χωριάτικο εναλλακτικά)
  • 60γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκαλα
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σούπας κάπαρη
  • 1/4 κ. γλυκού σαφράν
  • 1 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
  • 2/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • 30γρ ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζανιού φασόλια πράσινα
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 18 μύδια καθαρισμένα
  • 2 1/2 κ. σούπας πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 2 κ. σούπας κόλιαντρο φρέσκο

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και μέτρια θερμοκρασία.
  • Πασπάλισε τις γαρίδες με 1/4 κ. γλυκού αλάτι και 1/8 κ. γλυκού πιπέρι.
  • Πρόσθεσέ τες στο τηγάνι και σόταρε για 4 λεπτά.
  • Τοποθέτησέ τες σε ένα μπολ.
  • Πρόσθεσε το τσορίθο στο τηγάνι και μαγείρεψέ το μέχρι να ροδίσει.
  • Τοποθέτησέ το μαζί με τις γαρίδες.
  • Πασπάλισε το κοτόπουλο με 1/4 κ. γλυκού αλάτι και 1/8 κ. γλυκού πιπέρι.
  • Τοποθέτησέ το στο τηγάνι και σόταρέ το για 2 λεπτά από τη κάθε πλευρά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σόταρε για 2 λεπτά ανακατεύνοντας συνέχεια.
  • Ρίξε τη ντομάτα, τη κάπαρη και το σαφράν και άφησέ τα 1 λεπτό.
  • Πρόσθεσε 1/4 κ. γλυκού αλάτι, το ρύζι, το κρασί και το ζωμό.
  • Κάλυψε το τηγάνι, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ το να σιγοβράσει για 25 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τις γαρίδες, το τσορίθο, τα μύδια και τα φασόλια
  • Κάλυψε το τηγάνι και άφησέ τα σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
  • Βγάλτα από το μάτι και ρίξε τις πιπεριές και το κόλιανδρο.

 

Tip


Read More

And More