Παγωμένο τιραμισού

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το ιταλικό γλυκό επηρεάζεται από την αυξημένη θερμοκρασία και μεταμορφώνεται σε ένα light παγωτό, διατηρώντας ίδια τη γεύση και τα συστατικά του. Είναι το ιδανικό γλυκό για τις απογευματινές λιγούρες ή τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.
Θερμίδες: 140/ μερίδα

Συστατικά

  • 4 κρόκοι αυγών
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250ml. γάλα με 1,50% λιπαρά
  • 1 βανίλια χωρίς σπόρους
  • 3κ. σούπας κόκκινο κρασί
  • 1κ. γλυκού κακάο
  • 2κ. σούπας καφές στιγμιαίος
  • 300ml. κρέμα γάλακτος light, σε μορφή σαντιγίς
  • 2κ. σούπας λικέρ καφέ
  • 6 μπισκότα σαβουαγιάρ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ χτύπησε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν κρεμώδης υφή.
  • Σε μια κατσαρόλα βράσε το γάλα με τη βανίλια.
  • Σιγά – σιγά ρίξε το μείγμα με το γάλα μέσα στο μπολ με τους κρόκους και ανακάτευε συνεχώς με ένα σύρμα.
  • Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στην κατσαρόλα, τοποθέτησέ την στο μάτι σε μέτρια φωτιά και άφησέ το να βράσει μέχρι να πήξει.
  • Αφαίρεσέ τη από τη φωτιά και χώρισε το μείγμα σε δύο μπολ.
  • Στο ένα μπολ ρίξε το κρασί και στο άλλο μπολ ρίξε 1κ. σούπας καφέ και το κακάο.
  • Ανακάτεψε και τα δύο μπολ και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Ρίξε τη μισή σαντιγί μέσα στο μείγμα με το κρασί και την άλλη μισή στο μείγμα με τον καφέ και το κακάο.
  • Ανακάτεψε απαλά και στις δύο περιπτώσεις.
  • Σε μια κανάτα ανακάτεψε το λικέρ του καφέ, τη 1κ. σούπας καφέ και 100ml. ζεστό νερό.
  • Πασπάλισε τα σαβουαγιάρ με το μείγμα που μόλις έφτιαξες.
  • Σε ένα μακρόστενο ταψάκι τοποθέτησε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  • Στρώσε το μείγμα με τον καφέ ομοιόμορφα, τοποθέτησε τα σαβουαγιάρ και από πάνω το μείγμα με το κρασί.
  • Σκέπασέ το με το αλουμινόχαρτο και άφησέ το στην κατάψυξη για 6 ώρες.
  • Κόψε το γλυκό σου σε 14 κομμάτια.

Tip


Read More

And More