Δώσε στις πατάτες σου άρωμα φρεσκάδας με το θυμάρι και το δεντρολίβανο!
Θερμίδες: 272
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1½ κιλό μικρές πατάτες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κλαδάκια θυμάρι
- 3 κλωναράκια θυμάρι λεμονιών
- 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 ξύσμα λεμονιού
- 600 ml ζωμό κοτόπουλου/λαχανικών χωρίς λιπαρά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το πάνω και κάτω μέρος της κάθε πατάτας, έτσι ώστε να είναι σε επίπεδη θέση και στις δύο πλευρές.
- Τηγάνισε τις πατάτες σε ένα μεγάλο τηγάνι και από τις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα, για 10-15 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, το θυμάρι,το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης και το ξύσμα, και ρίξε αρκετό από τον ζωμό για να καλύψει τις πατάτες μέχρι τη μέση.
- Σιγόβρασε για 20-30 λεπτά, και στη συνέχεια γύρισε τις πατάτες και μαγείρεψε από την άλλη πλευρά για ακόμη 20-30 λεπτά, προσθέτοντας ζωμό όταν εξατμίζεται.
- Συνέχισε να μαγειρεύεις μέχρι οι πατάτες να είναι τρυφερές, αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 
					 
				 Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164