Πίτα με μανιτάρια, πατάτα και σπανάκι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μπορεί μια πίτα να είναι light; Ναι αν έχει ισορροπημένες ποσότητες σε υδατάνθρακες και είναι πλούσια σε λαχανικά!
215 θερμίδες

 

Συστατικά

  • 400 γραμμ. σπανάκι baby
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 250ml ζωμό λαχανικών (από μισό κύβο ζωμό λαχανικών με λιγότερο αλάτι)
  • 300 γραμμ. μαγειρεμένες μικρές πατάτες, κομμένες σε μπουκιές
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος light
  • 3 φύλλα κρούστας
  • 300g βρασμένα στον ατμό φασολάκια
  • 300g βρασμένο μπρόκολο στον ατμό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάλε το σπανάκι σε σουρωτήρι και ζεμάτισέ το ρίχνοντας πάνω του ένα βραστήρα ζεστό νερό.
  • Ζέστανε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σώταρε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις για 1 λεπτό.
  • Ρίξετο ζωμό,  τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο και τις πατάτες.
  • Βράζεις για λίγα λεπτά μέχρι να μειωθούν λίγο τα υγρά.
  • Αλατοπιπέρωσε, βγάλε από τη φωτιά και ριξε την κρέμα γάλακτος και το σπανάκι. 
  • Ρίξ’ το σε πυρέξ και τα άφησέ το να κρυώσει για λίγα λεπτά.
  • Άλειψε τα φύλλα με το υπόλοιπο λάδι, κόψτα στα τέσσερα και άπλωσέ τα σουρωτά πάνω από το μίγμα στο πυρέξ.
  • Ψήνεις για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. 
  • Σερβίρεις με τα ατμισμένα λαχανικά.

Tip


Read More

And More