Πίτσα με γαρίδες και σπανάκι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Προσθέσαμε θαλασσινά στην πίτσα και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό. Συνδυάσαμε τις γαρίδες με σπανάκι και κολοκυθάκια για extra γεύση και υγιεινό αποτέλεσμα.
Θερμίδες: 291/ μερίδα

Συστατικά

  • 450γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 2κ. σούπας καλαμποκάλευρο
  • 340γρ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 450γρ γαρίδες καθαρισμένες
  • 2+1/2φλ. κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 3φλ. σπανάκι κομμένο
  • 1/2κ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • 1/2κ. γλυκού βασιλικός αποξηραμένος
  • 1/2φλ. μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά, κομμένη
  • 1/2φλ. τυρί μετσοβόνε

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
  • Στρώσε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό ταψί.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ανακάτεψε με ένα σύρμα το καλαμποκάλευρο, το γάλα και το σκόρδο.
  • Άφησέ τα να πάρουν βράση σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε στο κατσαρολάκι το αλάτι και το πιπέρι και ρίξε το μείγμα πάνω στην κρούστα
  • Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Σόταρε τις γαρίδες για 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίξε το κολοκυθάκι και σόταρε για ακόμα 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σπανάκι και σόταρε για 1 λεπτό ακόμα, μέχρι να μαραθεί.
  • Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες πάνω στη ζύμη.
  • Πασπάλισε με τη ρίγανη, το βασιλικό, τη μοσταρέλα και το μετσοβόνε.
  • Ψήσε την πίτσα για 8 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
  • Αφαίρεσε από ο φούρνο και κόψε σε 8 κομμάτια.
  • Μοίρασε ένα κομμάτι σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More