Πίτσα με κατσικίσιο τυρί

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το τυρί chevre, δηλαδή το κατσικίσιο τυρί θα προσθέσει τέλεια γεύση στην πίτσα και γαλλική φινέτσα. Μια εύκολη και γρήγορη πίτσα που σερβίρεις με φρέσκια ρόκα.
295 θερμίδες

Συστατικά

  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 δόση ζύμη για πίτσα ολικής άλεσης
  • 1 φλιτζάνι τοματάκια cherry κομμένα στη μέση
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. ξηρό βασιλικό
  • 1/2 κ.γ. ξηρή ρίγανη
  • 50 γρ. κατσικίσιο τυρί σε λεπτές φετούλες
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 1 ματσάκι φρέσκια ρόκα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
  • Λιώσε τα μισά τοματάκια στο μπλέντερ. Αλατοπιπέρωσε και πρόσεσε τα μυρωδικά, ρίγανη και βασιλικό.
  • Άνοιξε τη ζύμη σε ένα ταψάκι 20 εκατοστών και άπλωσε πάνω της τη λιωμένη τομάτα.
  • Βάλε 1 κ.γ. λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και σόταρε το κρεμμύδι να μαλακώσει για 5-6 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα κρεμμύδια πάνω από την σάλτσα τομάτα, και μοίρασε τα υπόλοιπα τοματάκια, τα κομμάτια με το κατσικίσιο τυρί και 4-5 φυλλαράκια ρόκας εδώ κι εκεί. Πασπάλισε με το κίτρινο τυρί.
  • Βάλε στο φούρνο για 10′ λεπτά περίπου να λιώσει το κίτρινο τυρί και να ψηθεί η ζύμη.
  • Σέρβιρε με φρέσκα φύλλα ρόκας και ραντίζοντας με το ελαιόλαδο που έμεινε στην επιφάνεια της πίτσας.

Tip


Read More

And More