Πίτσα με κοτόπουλο και ανανά

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένας κλασικός συνδυασμός που πάει πολύ πάνω στην πίτσα και… quess what! Χωρίς αλλαντικά και πολλά λιπαρά, εκτός από υπέροχη γεύση έχει και λίγες θερμίδες.
280 Θερμίδες

Συστατικά

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 3/4 φλιτζάνια τοματάκια cherry στη μέση
  • Αλάτι, κόκκινο πιπέρι
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
  • Ζύμη για πίτσα ολικής άλεσης
  • 2 φλιτζάνια φιλέτο κοτόπουλο ψητό ή βραστό
  • 4 ροδέλες ανανά κομμένες σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί προβολόνε
  • 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα
  • 4-5 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 250oC
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σόταρε για 5′ λεπτά
  • Πρόσθεσε τις ντομάτες, τον ανανά, αλάτι και πιπέρι και άσε το μείγμα να πάρει βράση.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να δέσει η σάλτσα σου για ένα τέταρτο της ώρας περίπου
  • Πρόσθεσε στο τέλος τα μυρωδικά σου (μαϊντανό και βασιλικό) και κατέβασε από τη φωτιά. Άφησε να κρυώσει καλά
  • Άνοιξε τη ζύμη σου και βάλε τη σε ταψάκι λαδωμένο και ελαφρά αλευρωμένο
  • Άπλωσε από πάνω τη σάλτσα αφήνοντας 1 δάκτυλο περιθώριο στις άκρες και πρόσθεσε το κοτόπουλο και τα τυριά
  • Ψήσε στους 250oC για δέκα λεπτά να λιώσει το τυρί και να πάρει ελαφρό χρώμα η ζύμη
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τον φρέσκο μαϊντανό.

Tip


Read More

And More