Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και φράουλες

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Απόλαυσέ την για κυρίως γεύμα και παραδώσου σε αυτό το ιδιαίτερο “πάντρεμα” γεύσεων.

Θερμίδες: 297/ μερίδα

Συστατικά

  • 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1κ. σούπας βαλσάμικο
  • 1κ. γλυκού μέλι
  • 1/2κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 3/8κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 2φλ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • 100γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα
  • 1/4κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 4φλ. φρέσκο σπανάκι baby
  • 1/4φλ. λεπτές φέτες κρεμμυδιού
  • 1κ. σούπας ψιλοκομμένο πεκάν
  • 20γρ. φέτα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε 1κ. γλυκού λάδι, το ξύδι, το μέλι, το θυμάρι, 1/4κ. γλυκού πιπέρι και 1/8κ. γλυκού αλάτι σε ένα μέτριο μπολ.
  • Πρόσθεσε μέσα 1 φλιτζάνι φράουλες και ανακάτεψε καλά.
  • Ζέστανε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
  • “Βουρτσίστε” το κοτόπουλο με το υπόλοιπο 1κ. γλυκού λάδι και πασπάλισε με το υπόλοιπο 1/8κ. γλυκού πιπέρι, αλάτι και πάπρικα.
  • Ψέκασε με σπρέι μαγειρέματος και πρόσθεσε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
  • Μαγείερεψε για 2 με 3 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και όταν κρυώσει λίγο κόψε το σε φέτες.
  • Χώρισε σε δύο πιάτα το σπανάκι, το υπόλοιπο 1φλ. φράουλες, το κρεμμύδι, το κοτόπουλο, το dressing, τα πεκάν και τη φέτα.

Read More

And More