Ψαρονέφρι με σάλτσα βαλσάμικου και δαμάσκηνα

90 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Νόστιμη συνταγή με γλυκόξινη γεύση. Είναι το ιδανικό χριστουγεννιάτικο πιάτο για τη δίαιτά σου.
Θερμίδες: 281/ μερίδα

Συστατικά

  • 1κ. γλυκού μαργαρίνη
  • 450γρ. ψαρονέφρι
  • 3/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 2κ. σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 1κ. γλυκού κιμά σκόρδου
  • 1/4φλ. κρασί
  • 2κ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1/3φλ. δαμάσκηνα
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πασπάλισε το χοιρινό κρέας ομοιόμορφα με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το χοιρινό στο τηγάνι και μαγείρεψε για 3μιση λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Βάλε το κρέας σε ένα πιάτο και ψέκασε το τηγάνι με μαγειρικό σπρέι.
  • Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι.
  • Σώταρε για 30 δευτερόλεπτα.
  • Πρόσθεσε το κρασί και το ξύδι σε τηγάνι
  • Μαγείρεψε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Ρίξε αλάτι και τα δαμάσκηνα.
  • Μαγείρεψε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα, ανακατεύοντας συνεχώς. Επέστρεψε το χοιρινό κρέας στο τηγάνι.
  • Μαγείρεψε μέχρι να γίνει το κρέας.
  • Κόψε το ψαρονέφρι σε 4 φέτες και πασπάλισε με μαϊντανό.

Tip


Read More

And More