Quinoa με ρύζι και αρωματισμένο κοκκινιστό κοτόπουλο

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ιδιαίτερη συνταγή για όσες λατρεύουν το κοκκινιστό κοτόπουλο αλλά δεν θέλουν να χαλάσουν τη δίαιτά τους. Η quinoa και το ρύζι προσφέρουν ισορροπία στα γευστικά μπαχαρικά που πρωταγωνιστούν.
Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 450γρ. μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε κύβους, χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 2κ. σούπας πάστα κάρυ
  • 2κ. γλυκού κύμινο
  • 1κ. σούπας πάστα τζίντζερ
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 2φλ. πάστα ντομάτας
  • 2φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 3φλ. μελιτζάνα κομμένη σε κύβους, χωρίς φλούδα
  • 3φλ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1φλ. ωμή quinoa
  • Για το σερβίρισμα:
  • 1φλ. βρασμένο ρύζι basmati
  • 1/2φλ. αμύγδαλα τριμμένα
  • 1φλ. κόλιανδρο
  • 1/2φλ. φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τσιγάρισε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο, την πάστα κάρυ, το κύμινο, την πάστα τζίντζερ και το σκόρδο και σόταρε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
  • Στη συνέχεια, πρόσθεσε τον πουρέ ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, τις μελιτζάνες, τις κομμένες ντομάτες και την quinoa.
  • Κλείσε το τηγάνι με ένα καπάκι και άφησέ τα να βράσουν για 15 λεπτά ή όσο χρόνο λέει η συσκευασία της quinoa ότι χρειάζεται για να γίνει.
  • Όταν είναι έτοιμο, χώρισε σε 6 πιάτα και μοίρασε αναλογικά σε κάθε πιάτο το ρύζι, τα αμύγδαλα, το κόλιανδρο και τα φρέσκα κρεμμύδια.

Tip


Read More

And More