Ραβιόλια με αυγό

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια αγαπημένη ιταλική συνταγή που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου τώρα στο σπίτι!
Θερμίδες: 293

Συστατικά

  • Περίπου 1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 ολόκληρα αυγά, συν 6 κρόκους αυγών και 1 ασπράδι αυγού
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας συν 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια φύλλα σέσκουλα
  • 1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα light
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/8-1/4 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/4 – 1/2 κουτ. σπόροι παπαρούνας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μίξερ με το εργαλείο για ζύμες, ανακάτεψε το αλεύρι με τι αλάτι και πρόσθεσε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα.
  • Ράντισε με ελαιόλαδο και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.
  • Ρίξε λίγο αλεύρι σε ένα πάγκο, και δούλεψε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και ομοιογενής.
  • Τύλιξέ την με πλαστική μεμβράνη και τοποθέτησέ την στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και ρίξε μέσα τα σέσκουλα.
  • Μαγείρεψε μέχρι να βράσουν για 3 λεπτά.
  • Αφαίρεσε με μία κουτάλα και στύψε τα καλά να μην έχουν καθόλου νερό.
  • Ψιλόκοψέ τα και ανακάτεψε τα με το γάλα, 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα και το υπόλοιπο 1/4 κουτ. αλάτι και πιπέρι.
  • Άφησέ τα στην άκρη.
  • Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και πασπάλισε με αλεύρι.
  • Σχημάτισε ένα ορθογώνιο και πέρνα το από το μηχάνημα των ζυμαρικών 2-3 φορές χρησιμοποιώντας τα χέρια σου για να κρατάς το λεπτό στρώμα που προκύπτει.
  • Η ζύμη πρέπει να έχει το πάχος ενός φύλλου χαρτιού.
  • Ρίξε στον πάγκο αλεύρι και τοποθέτησε το λεπτό φύλλο της ζύμης.
  • Με ένα πινέλο άλειψε την επιφάνεια με τον 1 κρόκο και τοποθέτησε σε απόσταση μεταξύ τους αλλά στη σειρά μία κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση.
  • Δίπλωσε τη ζύμη στα δύο και πάτα ώστε να κολλήσει καλά.
  • Με τα δάχτυλα, πάτα καλά και την περιοχή ανάμεσα στη γέμιση.
  • Με ένα κόπτη για ζυμαρικά, κόψε σε τετράγωνα σχήματα και τοποθέτησε σε έναν αλευρωμένο δίσκο.
  • Βεβαιώσου πως οι άκρες είναι καλά κολλημένες μεταξύ τους.
  • Βράσε αρκετό νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε αλάτι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προσεκτικά τοποθέτησε τα ραβιόλια, περίπου 3-4 κάθε φορά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Βράσε για 2-3 λεπτά και χρησιμοποιώντας μία σουρωτή κουτάλα, αφαίρεσε από την κατσαρόλα. Τοποθέτησε σε ένα βαθύ πιάτο με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και κάλυψε με αλουμινόχαρτο μέχρι να βράσουν και τα υπόλοιπα.
  • Πασπάλισε με σπόρους παπαρούνας και υπόλοιπη παρμεζάνα.

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164