Μια γλυκιά φθινοπωρινή συνταγή, χωρίς λιπαρά και περιττές θερμίδες. Τα ρολά κανέλας είναι ένα γλυκό που θα προσφέρει γεύση και πλούσιο άρωμα σε κάθε γεύση.
Θερμίδες: 80/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη:
 - 3/4φλ. ζεστό γάλα χωρίς λιπαρά
 - 1/2κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
 - 1κ. σούπας ζάχαρη καστανή
 - 1/2κ. γλυκού αλάτι
 - 2+1/4κ. γλυκού μαγιά
 - 4+1/2φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
 - Για τη γέμιση:
 - 5κ. σούπας ζάχαρη καστανή
 - 5κ. σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
 - 2κ. γλυκού κανέλα
 - 1/2κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη ζύμη:
 - Ψέκασε ένα αντικολλητικό ταψί με μαγειρικό σπρέι και άφησέ το στην άκρη.
 - Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το γάλα, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το αλάτι.
 - Πασπάλισε τη μαγιά στην κορυφή και περίμενε για 10-15 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
 - Ρίξε σταδιακά το αλεύρι μέσα στο μπολ και ανακάτεψε.
 - Αν είναι ακόμα υγρή η ζύμη πρόσθεσε κι άλλο αλεύρι.
 - Αλεύρωσε μια επιφάνεια και ζύμωσε τη ζύμη για 5 λεπτά.
 - Άφησέ την να ξεκουραστεί.
 - Για τη γέμιση:
 - Ανακάτεψε τη ζάχαρη, το κακάο και την κανέλα σε ένα μικρό μπολ.
 - Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο 16x10 εκατοστά περίπου.
 - “Βούρτσισε” την επιφάνεια της ζύμης με τη λιωμένη μαργαρίνη.
 - Πασπάλισε την επιφάνεια με το μείγμα της ζάχαρης.
 - Τύλιξε προσεκτικά τη ζύμη σαν ρολό και σφράγισε τις άκρες.
 - Βούτηξε τα δάχτυλά σου στο νερό και “τσίμπησε” το τελείωμα ώστε να μην ανοίξει.
 - Κόψε το ρολό σε 12 κομμάτια και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
 - Κάλυψέ τα με μια πετσέτα και άφησέ τα φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 30-45 λεπτά.
 - Προθέρμανε τον φούρνο στους 170°C.
 - Ψήσε τα ρολά κανέλας για 17-20 λεπτά.
 - Άφησέ τα να κρυώσουν και σέρβιρε ένα σε κάθε πιάτο.
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ