Σαλάτα αβοκάντο με σπανάκι και γκρέιπφρουτ

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Σαλάτα κανείς; Δοκίμασε να συνδυάσεις το αβοκάντο με το σπανάκι σε ένα πιάτο “ντρεσαρισμένο” με εξαιρετικό dressing λεμονιού, σκόρδου και μουστάρδας. Το ήξερες πως ο συνδυασμός αυτός εκτός από ελαφρύς, αγαπά και την επιδερμίδα σου;

Θερμίδες 200/Μερίδα

Συστατικά

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 φλιτζάνια σπανάκι
  • 1/2 αβοκάντο κομμένο σε φετούλες
  • 1/2 γκρέιπφρουτ καθαρισμένο και χωρίς τη μεμβράνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε το σκόρδο με λίγο αλάτι σε γουδί ή μπολάκι με ένα πιρούνι να πάρεις μια πάστα. Πρόσθεσε το λεμόνι, τη μουστάρδα, λίγο ακόμη αλάτι και ανακάτεψε να λιώσει το αλάτι. Πρόσθεσε τέλος το ελαιόλαδο και ανακάτεψε
  • Ρίξε σε μεγάλη σαλατιέρα το σπανάκι, το αβοκάντο και τις φετούλες γκρέιπφρουτ. Ράντισε με το dressing που ετίμασες και ανακάτεψε καλά να πάει παντού
  • Πρόσθεσε περισσότερο αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται και σέρβιρε

Tip

Ράντισε το αβοκάντο σου με λίγο λεμόνι μέχρι να ετοιμάσεις τη σαλάτα για να μην μαυρίσει

Read More

And More