Δροσερή, χορταστική και πολύ νόστιμη. Επωφελήσου τα θρεπτικά συστατικά των ξηρών καρπών αλλά και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κινόας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι κινόα
 - 2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
 - 1 μικρό κεφάλι κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
 - 1 φλιτζάνι ντοματάκια κομμένα στη μέση
 - 1 κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
 - 2 μεγάλες γλυκοπατάτες κομμένες στη μέση
 - 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 - 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
 - 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
 - 2 κουταλιές της σούπας ωμά κάσιους
 - 2 κουταλιές της σούπας ωμά ολόκληρα αμύγδαλα
 - θαλασσινό αλάτι και πιπέρι για γεύση
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
 - Παράλληλα ψήσε ελαφρά το μπρόκολο και τις λυκοπατάτες στον ατμό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
 - Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το σπανάκι, το λάχανο, την μαγειρεμένη κινόα, το μπρόκολο και τις γλυκοπατάτες.
 - Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε ελαφρά το λάδι, το χυμό λεμονιού και το ξύδι και ρίξε τα πάνω στη σαλάτα.
 - Πρόσθεσε κάσιους και αμύγδαλα, ανακάτεψε και σέρβιρε.
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ