Σαλάτα με κοτόπουλο, πορτοκάλι και κάρδαμο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια πρωτότυπη σαλάτα με κοτόπουλο και πορτοκάλι. Ο κάρδαμος θα δώσει στη σαλάτα μια έντονη και ξεχωριστή γεύση.
θερμίδες: 214

Συστατικά

  • 2 φιλέτα κομμένα στη μέση, στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • σπρέι μαγειρικής
  • καρύκευμα για κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​σχοινόπρασο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 φλιτζάνια κάρδαμο χωρίς το σκληρό τους μέρος
  • 2 μεσαία πορτοκάλια ναβαλίνες καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένα τριμμένα φουντούκια
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ( προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πασπάλισε το κοτόπουλο με το καρύκευμα.
  • Ψέκασε ελαφρά ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα ταψί με το σπρέι μαγειρικής.
  • Ζέστανε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε μετά το κοτόπουλο.
  • Μαγείρεψε για 8 έως 12 λεπτά, γυρίζοντας το από μία φορά και άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε ελαφρά το σχοινόπρασο με το λάδι, το μέλι , το χυμό λεμονιού , το νερό και το αλάτι .
  • Πρόσθεσε τον κάρδαμο και ανακάτεψε πολύ καλά.
  • Χρησιμοποιώντας λαβίδες, μοίρασε τον κάρδαμο σε πιάτα σερβιρίσματος και κράτησε λίγο από το υγρό σε ένα μπολ.
  • Κόψε το κοτόπουλο σε κομμάτια και διακόσμησε τις φέτες πορτοκαλιού στα πιάτα.
  • Πρόσθεσε από πάνω το υπόλοιπο υγρό και πασπάλισε με ψιλοκομμένα φουντούκια, τυρί φέτα και εάν θέλεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip


Read More

And More