Μπορεί ένα σάντουιτς με μπέικον, αυγό, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα να είναι light; Κι όμως με αυτή τη συνταγή μπορεί!
Θερμίδες: 277
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φέτες κομμένο μπέικον
 - 2 φλιτζάνια κομμένο σε λεπτές φέτες κρεμμύδι
 - 1 κουταλιά της σούπας νερό
 - 1/2 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα ή ταμπάσκο
 - 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
 - λίγη ζάχαρη
 - Σπρέι μαγειρικής
 - 4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
 - 2 μεγάλα αυγά
 - 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 - 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 - 1 φλιτζάνι ρόκα
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό (περίπου 8 λεπτά).
 - Αφαίρεσε το μπέικον από το τηγάνι, αφήνοντας τα λίπη και στράγγιξε σε απορροφητικό χαρτί.
 - Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το νερό και την καυτερή σάλτσα στο τηγάνι, κάλυψε και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
 - Ανακάτεψε το βούτυρο και τη ζάχαρη και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
 - Αφαίρεσε το καπάκι και ψήσε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συχνά.
 - Άφησέ τα στην άκρη να παραμείνουν ζεστά.
 - Μαγείρεψε το ψωμί από κάθε πλευρά σε ένα τηγάνι για 3 λεπτά.
 - Ψέκασε το τηγάνι με σπρέι μαγειρικής και ρίξε μέσα τα αυγά και μαγείρεψε για 2 λεπτά.
 - Αλατοπιπέρωσε.
 - Βάλε μια φέτα ψωμί σε ένα πιάτο, από πάνω πρόσθεσε τα κρεμμύδια, ένα αυγό, 2 φέτες μπέικον, και 1/2 φλιτζάνι ρόκα και στο τέλος το άλλο ψωμί.
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ