Σάντουιτς με αυγοσαλάτα

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα σάντουιτς ελαφρύ με αυγό και σαλάτα που θα σε ξεπεινάσει την ώρα που είσαι στην παραλία.
Θερμίδες: 262

Συστατικά

  • 6 αυγά
  • 1/3 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 8 μεγάλα φύλλα μαρουλιού
  • 8 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράσε τα αυγά για 5 λεπτά.
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά την κατσαρόλα κι άφησέ τα στην άκρη με το καπάκι επάνω για 5 λεπτά.
  • Χύσε το νερό και ρίξε στα αυγά παγωμένο νερό για 5 λεπτά.
  • Καθάρισέ τα και βάλτα σε ένα μεσαίο μπολ.
  • Λιώσε τα αυγά με ένα πιρούνι και ανακάτεψέ τα με το γιαούρτι μέχρι να γίνουν αλοιφή.
  • Ανακάτεψε και με το χυμό λεμονιού και το πιπέρι και μετά με το κρεμμύδι, το σέλινο και τον άνηθο .
  • Ψήσε 2 φέτες ψωμί και άλειψε μέσα την αυγοσαλάτα.
  • Σέρβιρε με 2 φύλλα μαρουλιού σε κάθε μία.

Tip


Read More

And More