Σουφλέ σοκολάτας με φράουλες

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το σουφλέ σοκολάτας κλέβει για ακόμα μια φορά την παράσταση. Δες τη αυτή τη light συνταγή για απόλαυση χωρίς τύψεις.
Θερμίδες: 249/ μερίδα

Συστατικά

  • 3κ. σούπας μαργαρίνη
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 85γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 85γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/2φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 + 1/2κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 μεγάλα αυγά
  • Μαγειρικό σπρέι
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
  • Λίγες κομμένες φράουλες για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πρόσθεσε τη μαργαρίνη, το βούτυρο, το λάδι και την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι.
  • Βάλε το κατσαρολάκι σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα (μπεν μαρί δηλαδή).
  • Βάλε στην άκρη 2+1/2κ. σούπας από τη σοκολάτα.
  • Συνδύασε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ.
  • Ανακάτεψε καλά τα υλικά με ένα σύρμα.
  • Τοποθέτησε την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά σε ένα μίξερ.
  • Χτύπησε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο (περίπου 2-3 λεπτά).
  • Ρίξε μέσα στο μίξερ τη λιωμένη κουβερτούρα και συνέχισε να χτυπάς τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα.
  • Έπειτα ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα.
  • Πάρε 10 φορμάκια για cake και ψέκασέ τα με μαγειρικό σπρέι.
  • Χώρισε το μείγμα στα 10 φορμάκια.
  • Έπειτα, “βούτηξε” στο κέντρο τους 3/4κ. γλυκού κουβερτούρα.
  • Πρόθερμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Ψήσε τα σουφλέ για 13 λεπτά.
  • Βγάλε τα σουφλέ από τα φορμάκια και σέρβιρέ από ένα σε 10 πιάτα.
  • Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και διακόσμησε με λίγες φράουλες.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164