Μια εύκολη και γρήγορη σούπα με το αγαπημένο μας κριθαράκι και κοτόπουλο που έρχεται να απογειώσει η ποικιλία από μυρωδικά.
Θερμίδες: 300
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 6 (450 γραμμάρια) μπουτάκια κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια χωρίς κόκαλα και πέτσα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε κύβους
- 1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
- 5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 2 φύλλα δάφνης
- 3/4 φλιτζανιού κριθαράκι άβραστο
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Αλατοπιπέρωσε τα μπουτάκια και πρόσθεσέ τα μέσα στην κατσαρόλα.
- Μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 2-3 λεπτά και άφησέ τα στην άκρη.
- Πρόσθεσε και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο.
- Μαγείρεψε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά. Ανακάτεψε και το θυμάρι μέχρι να πάρει άρωμα, περίπου 1 λεπτό.
- Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι νερό, μαζί με το ζωμό και τα φύλλα δάφνης και άφησέ τα βράσουν.
- Πρόσθεσε το κριθαράκι με το δεντρολίβανο και χαμήλωσε τη φωτιά για να σιγοβράσουν, περίπου 10-12 λεπτά, ίσα να βράσει το κριθαράκι.
- Πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε αν θέλεις επιπλέον γεύση.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ