Σούπα με σπανάκι, ψητά σπαράγγια και κρέμα ηλιόσπορου

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια γκουρμέ σούπα με λίγες θερμίδες που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα.

Θερμίδες: 188/ μερίδα

Συστατικά

  • Για την κρέμα:
  • 1/2φλ. ηλιέλαιο
  • 3/4φλ. νερό
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού ζάχαρη καστανή
  • 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • Για τα ψητά σπαράγγια:
  • 450γρ. σπαράγγια
  • 1 μεσαίο πράσινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • Για τη σούπα:
  • 1+1/2φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1+1/2φλ. νερό
  • 2φλ. σπανάκι
  • 2κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Λίγους ηλιόσπορους

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για την κρέμα:
  • Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και χτύπησε μέχρι να λιώσουν.
  • Άφησε το αυτό το μπολ στην άκρη.
  • Για τα σπαράγγια:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Τοποθέτησε σε ένα ταψί τα σπαράγγια, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  • Ανάκάτεψε λίγο όλα τα υλικά και ψήσε τα σπαράγγια για 30 έως 40 λεπτά.
  • Για τη σούπα:
  • Ζέστανε το νερό και το ζωμό σε μια κατσαρόλα.
  • Σε ένα μπλέντερ ρίξε τα σπαράγγια, το σπανάκι και 2φλ. από το ζεστό ζωμό-νερό.
  • Χτύπησε το μπλέντερ μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
  • Βάλε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στην κατσαρόλα που ήδη έχει λίγο νερό-ζωμό και ανακάτεψε τα υλικά.
  • Ρίξε μέσα το χυμό λεμονιού και την κρέμα (κράτησε λίγο για το σερβίρισμα).
  • Μοίρασε σε 2 πιάτα.

Read More

And More