Σπαγγέτι με τοματίνια, κοτόπουλο και παρμεζάνα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια διαχρονική συνταγή με ιταλικές επιρροές. Θα χρειαστείς λίγα μόνο υλικά και λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σου.
Θερμίδες: 298/ μερίδες

Συστατικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 1/2κ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2κ. γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 220γρ. σπαγγέτι ολικής
  • 2φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 6 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
  • 4κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 4κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • Λίγο τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Πασπάλισε τα κομματάκια κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και βασιλικό.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή θερμοκρασία.
  • Ψέκασε το τηγάνι με το μαγειρικό σπρέι και πρόσθεσε το κοτόπουλο.
  • Μαγείρεψε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ.
  • Ζέστανε μια κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε μέσα το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σόταρέ τα.
  • Πρόσθεσε τα τομαντίνια, αλάτι και πιπέρι και μείωσε τη θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε μέσα τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, extra βασιλικό και το κοτόπουλο.
  • Σέρβιρε σε 4 πιάτα και πασπάλισε με λίγο τυρί.

Tip


Read More

And More