Συνταγή για light ρυζόγαλο με κανέλα

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το κλασικά αγαπημένο ελληνικό γλυκό επιστρέφει στη ζωή σου σε μία πιο light εκδοχή του.

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 4 κουτ. του γλυκού κορν φλάουερ
  • Κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, βάζεις το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι.
  • Ταυτόχρονα, ζεσταίνεις το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Από τα 4 φλιτζάνια γάλα κρατάς το μισό, για να διαλύσεις το κορν-φλάουερ και τη βανίλια.
  • Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό, ρίχνεις το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις το μείγμα να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συστηματικά.
  • Διαλύεις το κορν φλάουερ με τη βανίλια στο γάλα που περίσσεψε και το προσθέτεις στο υπόλοιπο μείγμα.
  • Ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να πήξει. Μοιράζεις σε 6-7 μπολάκια και αφήνεις να σταθεί για 1 ώρα. Σερβίρεις με λίγη κανέλα και απολαμβάνεις!

Read More

And More