Τάκος με γαρίδες

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια εναλλακτική συνταγή για γαρίδες που μπορείς να απολαύσεις σαν κυρίως γεύμα ή να προετοιμάσεις για κάποιο πάρτι.
Θερμίδες: 228/μερίδα

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζανιού χυμό λάιμ
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 2 κ. γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. γλυκού σιρόπι από σφένδαμο
  • 2 κ. γλυκού καυτερή σος
  • 700γρ γαρίδες καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
  • 2 καλαμπόκια καθαρισμένα
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 1 φλιτζάνι μαρούλι κομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού κόλιανδρο φρέσκο
  • 30γρ φασόλια μαύρα
  • 3 τομάτες ψιλοκομμένες
  • 60γρ τοτρίγιες
  • 1/3 φλιτζανιού ξινή κρέμα light
  • 1/4 φλιτζανιού αβοκάντο κομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προετοίμασε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Βάλε το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το σκόρδο, το σιρόπι από σφένδαμο και την καυτερή σος σε ένα μικρό μπολ.
  • Ανακάτεψε με ένα σύρμα.
  • Τοποθέτησε τις γαρίδες σε ένα ρηχό μπολ και ρίξε από πάνω λίγο από το μείγμα που μόλις έφτιαξες.
  • Βάλ’ τες σε μεταλλικά καλαμάκια.
  • Ψέκασε το καλαμπόκι με το σπρέι μαγειρέματος.
  • Τοποθέτησε τις γαρίδες και το καλαμπόκι σε μια σχάρα.
  • Άφησε τα για 8 λεπτά.
  • Φρόντιζε να τους αλλάζεις μεριά ενώ ψήνονται.
  • Αφαίρεσε τις γαρίδες από τα καλαμάκια και βάλ’ τες σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Πρόσθεσε το καλαμπόκι αφού το έχεις καθαρίσει και έχεις κρατήσει τα σπόρια.
  • Στο ίδιο μπολ πρόσθεσε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια, το κόλιαντρο, τα μαύρα φασόλια και τις τομάτες.
  • Περιχύνεις με το μείγμα που έφτιαξες αρχικά.
  • Κάνεις πουρέ το αβοκάντο με τη ξινή κρέμα.
  • Τοποθετείς τις τορτίγιες στα πιάτα, ρίχνεις τις γαρίδες και τον πουρέ.

 

Tip


Read More

And More