Τάρτα φράουλας με κρέμα και φιλέ αμυγδάλου

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ένα γευστικό γλυκό που θα σε δροσίσει, χωρίς να χαλάσει τη δίαιτά σου.

Θερμίδες: 289/ μερίδα

Συστατικά

  • Για την κρούστα:
  • 36 μπισκότα πολυδημητριακών
  • 2κ. σούπας ζάχαρη
  • 2κ. γλυκού μαργαρίνη, λιωμένη
  • 4κ. γλυκού νερό
  • Σπρέι μαγειρικής
  • Για τη γέμιση:
  • 2/3φλ. τυρί κρέμα light
  • 1/4φλ. ζάχαρη
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • Για την επικάλυψη:
  • 6φλ. φρέσκες φράουλες, κομμένες στη μέση
  • 2/3φλ. ζάχαρη
  • 1κ. σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1κ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2κ. σούπας φιλέ αμύγδαλα, φρυγανισμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Για την κρούστα:
  • Τοποθέτησε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τα μέχρι να “καταστραφούν”. Πρόσθεσε μέσα τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη και το νερό και χτύπησε ξανά τα υλικά.
  • Τοποθέτησε την κρούστα σε ένα ταψί με διάμετρο 23 εκ., του οποίου ο πάτος θα είναι ψεκασμένος με μαγειρικό σπρέι.
  • Πίεσε την κρούστα στον πάτο και στα πλαϊνά.
  • Ψήσε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  • Βγάλε το ταψί από το φούρνο και άφησε την κρούστα να κρυώσει.
  • Για τη γέμιση:
  • Σε ένα μπολ συνδύασε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τα εκχυλίσματα.
  • Ρίξε τη γέμιση πάνω από την κρούστα.
  • Για την επικάλυψη:
  • Βάλε 2φλ. φράουλες στον επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τες, μέχρι να γίνουν σαν πουρές.
  • Ανακάτεψε τον πουρέ με τη ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Όταν πάρει μια βράση μείωσε τη θερμοκρασία και μαγείρεψε για ένα λεπτό ακόμα.
  • Άφησέ το να κρυώσει.
  • Συνδύασε τα υπόλοιπα 4φλ. φράουλες με το χυμό λεμονιού.
  • Όταν κρυώσει ο πουρές βάλ’τον πάνω από την γέμιση.
  • Τοποθέτησε από πάνω τις φράουλες και γύρω – γύρω το φιλέ αμυγδάλου.
  • Άφησε την τάρτα να κρυώσει για 3 ώρες στο ψυγείο και έπειτα κόψε σε 10 κομμάτια.

Read More

And More