Τάρτα με μανιτάρια και πράσο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια εύκολη και πολύ νόστιμη τάρτα με μανιτάρια και πράσο και τυρί παρμεζάνα να λιώνει στο στόμα…

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 450 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 μεγάλο πράσο, μόνο τα λευκά και τα πράσινα μέρη του, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι, με κάποια ολόκληρα φύλλα για το γαρνίρισμα
  • Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 480 γραμμάρια σφολιάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 30 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 250 ° C.
  • Λιώσε τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και τα σόταρε μέχρι να ροδίσουν, 6-8 λεπτά.
  • Βάλε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο και κρατάς τους ζωμούς στο τηγάνι.
  • Πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο, το πράσο, το σκόρδο, το θυμάρι στο τηγάνι και σοτάρεις μέχρι να μαραθεί το πράσο, 2 έως 4 λεπτά.
  • Ανακάτεψε με τα μανιτάρια και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίξε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια για να ανοίξεις τη ζύμη.
  • Ξεδίπλωσε τη ζύμη και σχημάτισε ένα ορθογώνιο διάστασης 25×30 cm.
  • Κόβεις τη ζύμη σε δύο ορθογώνια διάστασης 12×30 cm και βάλτην σε 2 αντικολλητικά φύλλα ψησίματος.
  • Τρύπησε τη ζύμη με ένα πιρούνι, αφήνοντας λίγο κενό τριγύρω.
  • Άπλωσε τη μουστάρδα μέσα στη ζύμη και πασπάλισε με παρμεζάνα και από πάνω με μανιτάρια.
  • Άλειψε τις άκρες της ζύμης με αυγό και ψήσε μέχρι οι άκρες να χρυσαφίσουν, 16 έως 18 λεπτά.
  • Γαρνίρεις με θυμάρι.

Tip


Read More

And More