Τηγανιτό ρύζι με αυγά και κοτόπουλο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια κινέζικη συνταγή που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στη δίαιτά σου. Έχεις λίγες θερμίδες και πλούσια γεύση.
Θερμίδες: 268/ μερίδα

Συστατικά

  • 1+1/2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/4φλ. νερό
  • Αλατοπίπερο
  • 1/2κ. σούπας σησαμέλαιο
  • 1+1/2 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 3/4φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο
  • 4φλ. μαγειρεμένο ρύζι, το κρύο ( περίπου 1 φλιτζάνι ωμό)
  • 1/2φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
  • 2-3κ. σούπας soy sauce

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γουόκ πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Σε ένα μέτριο μπολ, χτύπησε ελαφρά τα αυγά, το νερό και μια πρέζα αλατοπίπερο, μέχρι τα αυγά να γίνουν αφράτα.
  • Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και μαγείρεψε για περίπου 3 λεπτά.
  • Έπειτα, σκέπασε την κατσαρόλα ή το γουόκ με το καπάκι και μαγείρεψε για ακόμα 3 λεπτά.
  • Βάλε τα αυγά σε ένα ξύλο κοπής και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Προσοχή: Μην διπλώνεις τα αυγά σαν κρέπες. Άφησέ τα σαν μια μεγάλη, επίπεδη τηγανίτα. Πρόσθεσε το σησαμέλαιο και 1/2κ. της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα ή το γουόκ και γύρισε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή.
  • Πρόσθεσε τις φέτες κοτόπουλου και μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να είναι ψημένο στο εσωτερικό.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μείωσε τη θερμοκρασία.
  • Μαγείρεψε μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν ένα χρυσό χρώμα, ρίχνοντας κατά διαστήματα αλάτι και πιπέρι.
  • Πρόσθεσε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο, το ρύζι και πράσινα κρεμμύδια, ανακατατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Κόψε το αυγό σε λωρίδες και πρόσθεσέ το μέσα.
  • Αλατοπιπέρωσε το φαγητό και ρίξε μέσα τη soy sauce.
  • Μοίρασε το φαγητό σε 6 πιάτα.

Tip


Read More

And More