Τορτίγια με καπνιστό σολωμό και άνηθο

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φτιάξε εύκολα και απλά μια τορτίγια από πατάτα με σολωμό και αυγό και απόλαυσε ένα πιάτο γεμάτο γεύση και λίγες θερμίδες!
223 θερμίδες

Συστατικά

  • Σπρέι μαγειρικής
  • 1 κιλό πατάτες μικρές για βράσιμο, κομμένες σε λεπτές φέτες ( περίπου 6 φλιτζάνια )
  • 3/4 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνιθο
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 5 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 2/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο καπνιστό σολομό
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα light
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο ( προαιρετικά )

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ψέκασε το τηγάνι με το σπρέι μαγειρικής.
  • Πρόσθεσε τις πατάτες και ψέκασε τες ελαφρά από πάνω με το σπρέι.
  • Μαγείρεψε για 8 λεπτά, γυρίζοντας τες συχνά (μην τις αφήσεις να ψηθούν πολύ ή να γίνουν πολύ τραγανές).
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγείρεψε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας και γυρίζοντας τες συχνά.
  • Βάλε τις πατάτες σε ένα μπολ.
  • Σκούπισε το τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα .
  • Ανακάτεψε το υποκατάστατο αυγού με το κρεμμύδι, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Μετά πρόσθεσε και το σολομό και ανακάτεψε τα.
  • Πρόσθεσε και την πατάτα και ανακάτεψε την απαλά για να γίνουν μείγμα.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια με δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε το μείγμα πατάτας.
  • Τηγάνισε για 1 λεπτό, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω τις πατάτες με μια σπάτουλα για να ισιώσει λίγο το μείγμα στο τηγάνι.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
  • Μαγείρεψε για 15 λεπτά ή μέχρι το αυγό να απλώσει τελείως σε όλες τις άκρες του τηγανιού, κουνώντας το τηγάνι συχνά και απαλά . (Η τορτίγια θα πρέπει να ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι).
  • Γύρισε ένα πιάτο ανάποδα και βάλτο πάνω στην τορτίγια και αναποδογύρισε το τηγάνι.
  • Προσεκτικά γύρισε την τορτίγια με το ψημένο μέρος προς τα πάνω.
  • Μαγείρεψε 5 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το φαγητό, κουνώντας το τηγάνι απαλά και περιστασιακά.
  • Με προσοχή, βγάλε την τορτίγια από το τηγάνι και βάλ’ την σε ένα πιάτο.
  • Άφησε την να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  • Κόψτην σε 8 κομμάτια και στην κορυφή πρόσθεσε την ξινή κρέμα.
  • Εάν θέλεις, μπορείς να τη γαρνίρεις με άνηθο.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164