Τορτίγια με καπνιστό σολωμό και άνηθο

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φτιάξε εύκολα και απλά μια τορτίγια από πατάτα με σολωμό και αυγό και απόλαυσε ένα πιάτο γεμάτο γεύση και λίγες θερμίδες!
223 θερμίδες

Συστατικά

  • Σπρέι μαγειρικής
  • 1 κιλό πατάτες μικρές για βράσιμο, κομμένες σε λεπτές φέτες ( περίπου 6 φλιτζάνια )
  • 3/4 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνιθο
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 5 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 2/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο καπνιστό σολομό
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα light
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο ( προαιρετικά )

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ψέκασε το τηγάνι με το σπρέι μαγειρικής.
  • Πρόσθεσε τις πατάτες και ψέκασε τες ελαφρά από πάνω με το σπρέι.
  • Μαγείρεψε για 8 λεπτά, γυρίζοντας τες συχνά (μην τις αφήσεις να ψηθούν πολύ ή να γίνουν πολύ τραγανές).
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγείρεψε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας και γυρίζοντας τες συχνά.
  • Βάλε τις πατάτες σε ένα μπολ.
  • Σκούπισε το τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα .
  • Ανακάτεψε το υποκατάστατο αυγού με το κρεμμύδι, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Μετά πρόσθεσε και το σολομό και ανακάτεψε τα.
  • Πρόσθεσε και την πατάτα και ανακάτεψε την απαλά για να γίνουν μείγμα.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια με δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε το μείγμα πατάτας.
  • Τηγάνισε για 1 λεπτό, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω τις πατάτες με μια σπάτουλα για να ισιώσει λίγο το μείγμα στο τηγάνι.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
  • Μαγείρεψε για 15 λεπτά ή μέχρι το αυγό να απλώσει τελείως σε όλες τις άκρες του τηγανιού, κουνώντας το τηγάνι συχνά και απαλά . (Η τορτίγια θα πρέπει να ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι).
  • Γύρισε ένα πιάτο ανάποδα και βάλτο πάνω στην τορτίγια και αναποδογύρισε το τηγάνι.
  • Προσεκτικά γύρισε την τορτίγια με το ψημένο μέρος προς τα πάνω.
  • Μαγείρεψε 5 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το φαγητό, κουνώντας το τηγάνι απαλά και περιστασιακά.
  • Με προσοχή, βγάλε την τορτίγια από το τηγάνι και βάλ’ την σε ένα πιάτο.
  • Άφησε την να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  • Κόψτην σε 8 κομμάτια και στην κορυφή πρόσθεσε την ξινή κρέμα.
  • Εάν θέλεις, μπορείς να τη γαρνίρεις με άνηθο.

Tip


Read More

And More