Τορτίγιες στο φούρνο με λαχανικά και σάλτσα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Ίσως αυτή η συνταγή σου θυμίσει κανελόνια. Είναι όμως ένα ακόμα πιο γευστικό πιάτο που θα σε ενθουσιάσει.

Θερμίδες: 185/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 1φλ. κόκκινη σάλτσα
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2+1/2φλ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 280γρ. τομάτες κονκασέ
  • 1+1/2φλ. μαύρα φασόλια κονσέρβας
  • 1/4φλ. φρέσκο κόλιαντρο
  • 1κ. γλυκού κύμινο
  • 1/2κ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1/4φλ. νερό
  • 8 μεσαίες τορτίγιες ολικής
  • 1φλ. τυρί με λίγα λιπαρά
  • 2κ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι, για γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Τοποθέτησε 1/2φλ. σάλτσας στον πάτο ενός ταψιού.
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν κρεμμύδια διαφανή και το σκόρδο να είναι αρωματικό.
  • Πρόσθεσε την κολοκύθα, τις τομάτες κονκασέ, τα μαύρα φασόλια, το νερό, το κόλιαντρο, το κύμινο και τη σκόνη τσίλι.
  • Κάλυψε με ένα καπάκι και άφησέ τα να μαγειρευτούν σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου η κολοκύθα να είναι τρυφερή (περίπου 30 με 35 λεπτά).
  • Μοίρασε τη γέμιση που μόλις έφτιαξες στις τορτίγιες.
  • Τύλιξε τις τορτίγιες και τοποθέτησέ τες σε στον πάτο του ταψιού πάνω από τη σάλτσα.
  • Πρόσθεσε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και το τυρί.
  • Ψήσε στο φούρνο περίπου για 10 λεπτά.
  • Μοίρασε από μια τορτίγια σε κάθε πιάτο και πασπάλισε με κρεμμυδάκι.

Read More

And More