Ένα δροσερό και εύκολο γλυκό που μυρίζει Άνοιξη. Έχει λίγες θερμίδες και λιπαρά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 182/ μερίδα
Συστατικά
- Για τις κρέπες:
 - 1+3/4φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
 - 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
 - 1 μεγάλο αυγό
 - 1κ. γλυκού λάδι
 - 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 - 4κ.σούπας ζάχαρη
 - Μια πρέζα αλάτι
 - 1/2φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
 - 1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1κ. γλυκού κανέλα
 - Μαγειρικό σπρέι
 - Για τη γέμιση και την επικάλυψη:
 - 1φλ. σαντιγί με λίγα λιπαρά
 - 1/3φλ. γιαούρτι 0% λιπαρά
 - 4κ.σούπας ζάχαρη
 - 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 - 450γρ. φρέσκες φράουλες
 - 1/2κ. σούπας στέβια
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τις κρέπες:
 - Σε μπλέντερ, χτύπησε το γάλα, το ασπράδι αυγού, το αυγό, το λάδι, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το αλάτι.
 - Πρόσθεσε τα δύο είδη αλεύρι και την κανέλα και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
 - Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία.
 - Ρίξε 1/4 του φλιτζανιού ζύμη στο τηγάνι και στροβίλισε ελαφρώς το σκεύος για να σχηματιστεί μια λεπτή, ομοιόμορφη επίστρωση στο κάτω μέρος του τηγανιού.
 - Μαγείρεψε για 1 έως 2 λεπτά.
 - Γύρισε απαλά με μια σπάτουλα την κρέπα και μαγείρεψε τη δεύτερη πλευρά για περίπου 1 λεπτό.
 - Επανέλαβε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη.
 - Για τη γέμιση:
 - Σε ένα μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, ρίξε τη σαντιγί, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτύπησε για περίπου 2 λεπτά.
 - Ρίξε μέσα και το γιαούρτι και συνέχισε να χτυπάς τα υλικά.
 - Κόψε στη μέση τις φράουλες και άφησε μερικές στην άκρη για το σερβίρισμα.
 - Για τη συναρμολόγηση:
 - Τοποθέτησε μια κρέπα σε μια καθαρή πλάκα.
 - Χρησιμοποιώντας μια μικρή σπάτουλα, άπλωσε ένα λεπτό στρώμα (περίπου 3 κουταλιές της σούπας) γεμίσματος στη κρέπα.
 - Επανέλαβε, προσθέτοντας ένα στρώμα φραουλών κάθε 4-5 κρέπες.
 - Άπλωσε στην κορυφή λίγη κρέμα και πρόσθεσε μερικές φράουλες.
 - Αν θες μπορείς να πασπαλίσεις και λίγη ζάχαρη άχνη.
 - Κόψε την τούρτα σε 12 κομμάτια.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ