Νόστιμη συνταγή που μπορεί να ενταχθεί και στην πιο αυστηρή δίαιτα.
Θερμίδες: 287/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλα (100γρ. το κάθε ένα)
 - 1φλ. τρίμμα ψωμιού ολικής άλεσης
 - 6κ. σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
 - 150γρ. baby σπανάκι
 - 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
 - 1κ. σούπας λάδι
 - 1/2φλ. τυρί ricotta
 - 1/3φλ. χτυπημένο ασπράδι αυγού
 - 85γρ. τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε φέτες
 - 1φλ. σπιτική σάλτσα
 - Φρέσκο βασιλικό για επικάλυψη
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθέτησε το ψωμί σε ένα ρηχό μπολ με 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και άφησέ το στην άκρη.
 - Κόψτε το σπανάκι και σόταρέ το με το σκόρδο και το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει λίγο.
 - Πρόσθεσε σε ένα μπολ το σοταρισμένο σπανάκι, τη ρίκοτα, το τυρί παρμεζάνα και 2-3 κουταλιές ασπράδι αυγού.
 - Πρόσθεσε το υπόλοιπο ασπράδι αυγού σε ξεχωριστό ρηχό μπολ και βάλε το στην άκρη.
 - Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
 - Άπλωσε σε μια επιφάνεια τα φιλέτα.
 - Βάλε στη μέση των φιλέτων μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σπανάκι-ρικότα.
 - Κάνε ρολάκια τα φιλέτα και “κλείδωσέ” τα με οδοντογλυφίδες.
 - Βύθισε τα ρολάκια στο αυγό και έπειτα στο μείγμα με το ψωμί και την παρμεζάνα.
 - Τοποθέτησε τα ρολάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε για 25 λεπτά.
 - Έπειτα, ρίξε στο ταψί τη σάλτσα και από πάνω τη μοτσαρέλα.
 - Βγάλε το ταψί από το φούρνο και πασπάλισε με βασιλικό.
 - Μοίρασε από ένα ρολό σε κάθε πιάτο.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ