Τραγανός μπακαλιάρος στο φούρνο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
3
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια light εκδοχή του παραδοσιακού μπακαλιάρου με κρούστα.

Θερμίδες: 229/ μερίδα

Συστατικά

  • Για το ψάρι:
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 500γρ. μπακαλιάρος, καθαρισμένος και κομμένος σε μπουκιές
  • 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1κ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό
  • 1/8κ. γλυκού πάπρικα
  • 1/8κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Για την κρούστα:
  • 1φλ. τρίμμα φρυγανιάς
  • 1+1/2κ. γλυκού καρυκεύματα για ψαρικά
  • 2κ. γλυκού αποξηραμένες νιφάδες μαϊντανού
  • 1/2κ. γλυκού πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
  • Βάλε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.
  • Συνδύασε τα ασπράδια αυγού, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ συνδύασε τη φρυγανιά, τα καρυκεύματα, τον αποξηραμένο μαϊντανό και υπόλοιπη πάπρικα.
  • Βάλε τα ψάρια στο μείγμα αυγών, στη συνέχεια στο μπολ με τη φρυγανιά και έπειτα τοποθέτησέ και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
  • Βάλε λίγο μαγειρικό σπρέι από πάνω και ψήσε για 12 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσά.
  • Η κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε 5 τεμάχια.

Read More

And More