Wrap με λαχανικά και dressing από ταχίνι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια τέλεια συνταγή που μπορείς να απολαύσεις χωρίς τύψεις κάθε ώρα της ημέρας.
Θερμίδες: 278/ μερίδα

Συστατικά

  • Για το wrap:
  • 2φλ. κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκιές
  • 1+1/2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 γλυκιά πατάτα, αποφλοιωμένη και κομμένη σε φέτες
  • 1+1/2κ. σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1+1/2κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1κ. σούπας μέντα ψιλοκομμένη
  • 1κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 wrap ολικής
  • Για το dressing:
  • 1κ. σούπας ταχίνι
  • 1/2κ. σούπας νερό
  • 1κ. γλυκού σιρόπι σφενδάμου
  • 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξε το κουνουπίδι με 1 κουταλάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Βάλε το κουνουπίδι σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε τις πατάτες με 1/2 κουταλάκι λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Βάλε τις πατάτες σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Τοποθέτησε το κουνουπίδι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το κόλιανδρο, τον μαϊντανό, την μέντα και το ξύσμα λεμονιού και χτύπησε τα υλικά μέχρι το κουνουπίδι να γίνει σαν ρύζι.
  • Μετέφερε το κουνουπίδι σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά για το dressing.
  • Ρίξε το dressing πάνω στο κουνουπίδι μαζί με αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
  • Άνοιξε τα wrap και άπλωσε πρώτα τις πατάτες, μετά το κουνουπίδι και έπειτα τις λωρίδες αγγουριού.

Read More

And More