Μια ιδιαίτερη αλλά εύκολη συνταγή για wrap, που μπορείς να απολαύσεις σαν κυριώς γεύμα το μεσημέρι ή σαν βραδινό πιάτο σε μια βραδιά με φίλους. Οι λίγες θερμίδες που περιέχει το κάνουν αυτόματα το ιδανικό φαγητό για κάθε ώρα.
Θερμίδες: 250/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 φλ. φύλλα kale ή σέσουλα καθαρισμένα
 - 1 κονσέρβα τόνος στραγγισμένος
 - 1 καρότο κομμένο
 - 2 κ. σούπας σέλερι ψιλοκομμένο
 - 1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
 - 1 κ. σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο
 - 1/2 πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
 - 1/2 λάιμ στυμμένο
 - Αλάτι
 - Πιπέρι
 - 1/2 αβοκάντο ώριμο ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε κύβους
 - Για το dressing
 - 1/2 αβοκάντο ώριμο ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε κύβους
 - 2 λάιμ στυμμένα
 - 1/2 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
 - 1/2 φλιτζάνι φύλλα κόλιαντρου
 - 1 κ. σούπας μέλι
 - 1 κ. σούπας ξύδι
 - 1/4 φλ. νερό
 - Αλάτι
 - Πιπέρι
 - 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τον τόνο, το καρότο, το σέλινο, τη κόκκινη πιπεριά, το κόλιαντρο και το χυμό λάιμ. Πρόσθεσε το αβοκάντο και ανακάτεψε μέχρι να γίνει πουρές.
 - Τοποθέτησε τα φύλλα kale ή τα σέσουλα σε βραστό νερό για 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να μαλακώσουν.
 - Πλύνε τα με κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος.
 - Τοποθέτησε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μούλτι και ανακάτεψέ τα.
 - Τοποθέτησε τα φύλλα kale ή τα σέσουλα σε ένα πιάτο και πρόσθεσε το μείγμα με τον τόνο.
 - Από πάνω βάλε 2 κ. σούπας dressing.
 - Τύλιξέ τα και στερέωσε με μια οδοντογλυφίδα να χρειαστεί.
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ