Ζυμαρικά με σπανάκι και τυρί κρέμα

21 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο που θα σε χορτάσει χωρίς να σε γεμίσει με περιττές θερμίδες.
Θερμίδες: 292

Συστατικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά κατά προτίμηση λινγκουίνι
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας τυρί μασκαρπόνε (τυρί σε κρέμα)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 4 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι
  • 450 γραμμάρια ντοματίνια
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​βασιλικό κομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, παραλείποντας το αλάτι.
  • Πρόσθεσε το τυρί κρέμα και το τυρί μασκαρπόνε σε ένα μπολ, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να γίνει λείο.
  • Πρόσθεσε τη φλούδα λεμονιού και τα επόμενα 4 συστατικά (μαζί με το μοσχοκάρυδο).
  • Ζέστανε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίξε μέσα τα ζυμαρικά με το μείγμα τυριού και ζέστανε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μαγείρεψε το σπανάκι και τις ντομάτες για 2 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, ανακατεύοντας συχνά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακάτεψε με το βασιλικό.
  • Πρόσθεσε την παρμεζάνα αν θες από πάνω.

Tip


Read More

And More