Ζυμαρικά Primavera με pesto από ρόκα

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Δροσερή σαλάτα με ζυμαρικά και σάλτσα πέστο που μπορείς να την επιλέξεις και ως κύριο γεύμα σου!
θερμίδες: 300

Συστατικά

  • ¼ φλιτζάνι καβουρδισμένοι ηλιόσποροι ανάλατοι (ή αντίστοιχη ποσότητα κουκουνάρι)
  • 4 φλιτζάνια ρόκα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 375 γραμμάρια μικρά ζυμαρικά (πένες, βίδες κλπ)
  • 1 φλιτζάνι σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα
  • 1 μικρή κίτρινη πιπεριά κομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
  • ¼ φλιτζάνι μαργαρίνη
  • ¼ φλιτζάνι αλεύρι
  • ¾ φλιτζάνι ντομάτες cherry κομμένες
  • Φύλλα ρόκας για γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπλέντερ, πολτοποίησε τους ηλιόσπορους.
  • Έπειτα πρόσθεσε τη ρόκα και συνέχισε να πολτοποιείς.
  • Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι, και ανακάτεψε.
  • Ρίξε το ελαιόλαδο σε σταθερή ροή μέχρι να αναμιχθεί με τα άλλα υλικά και να γίνει η πέστο.
  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά και 1 λεπτό πριν το τέλος, ρίξε τα μέσα στα σπαράγγια και την κίτρινη πιπεριά για να μαλακώσουν.
  • Ενώ βράζεις τα ζυμαρικά, ζέστανε το γάλα καρύδας και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώσε τη μαργαρίνη και έπειτα πρόσθεσε το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως, μαγειρεύοντας για 1 λεπτό.
  • Ρίξε ⅓ από το γάλα καρύδας στην κατσαρόλα με τη μαργαρίνη, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μόλις πήξει, πρόσθεσε ακόμα ⅓ φλιτζάνι και επανάλαβε μέχρι το γάλα να πήξει τελείως.
  • Πρόσθεσε την pesto μέσα στο γάλα και ανακάτεψε καλά.
  • Ανακάτεψε τη σάλτσα με τα καυτά ζυμαρικά, τα λαχανικά και τα ντοματίνια.
  • Για γαρνιτούρα χρησιμοποίησε λίγα φύλλα ρόκας.

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164