Λιγκουίνι με λευκή σάλτσα και μανιτάρια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια ιδιαίτερη και light συνταγή που θυμίζει καρμπονάρα. Η λευκή σάλτσα κουνουπιδιού και η κρέμα γάλακτος θα κάνουν ακόμα πιο γευστικό το πιάτο σου.
Θερμίδες: 286/ μερίδα

Συστατικά

  • 450γρ. λιγκουίνι
  • 3 μικρά κεφάλια κουνουπίδι
  • 6φλ. ζωμό λαχανικών
  • 6 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1/4φλ. κρέμα γάλακτος light

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κουνουπίδι.
  • Πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα και άφησέ το να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το κουνουπίδι στην κατσαρόλα.
  • Μαγείρεψε μέχρι το κουνουπίδι να είναι μαλακό, περίπου 15 λεπτά.
  • Στην εμπειρία μου, όσο περισσότερο μπορείτε να το μαγειρέψετε, η ομαλότερη η σάλτσα θα είναι. Λιώσε τη μαργαρίνη σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σόταρε για 4-5 λεπτά.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Πριν τα στραγγίξεις κράτησε ένα φλιτζάνι από το νερό της κατσαρόλας.
  • Μετέφερε το κουνουπίδι σε ένα μπλέντερ μαζί με 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών.
  • Πρόσθεσε μέσα το σοταρισμένο σκόρδο, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και το μαύρο πιπέρι και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν ένας παχύρρευστος πουρές.
  • Αν χρειαστεί μπορείς να προσθέσεις κι άλλο ζωμό λαχανικών.
  • Πρόσθεσε τον πουρέ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια και μαγείρεψε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Πρόσθεσε τα μακαρόνια και ανακάτεψέ τα.
  • Σέρβιρε σε 8 πιάτα.

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164