Λινγκουίνι με στρείδια

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο Τομ Κρουζ δεν χρειάζεται αφροδισιακά για να προκαλέσει…πυρετό σε μια γυναίκα. Φαντάσου τώρα εσύ να σου σερβίρει μακαρονάδα με στρείδια.

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1/4 του φλιτζ σκελίδες σκόρδου λιωμένες ελαφρά
  • 1/4 του φλιτζ Κάπαρη
  • 2 φλτιζ ψιλοκομμένο μαϊντανο και 1/2 φλιτζ για το γαρινίρισμα
  • 2 φλιτζ ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 3/4 του φλιτζ. Φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 3/4 του φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
  • 1/2 κουτ. Της σούπας καυτερό πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο πιπέρι
  • 500 γρ λινγκουίνι
  • ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΙΔΙΑ – 30 στρείδια
  • 1/4 του φλιτζ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ κρασί λευκό
  • 1 φλιτζ νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι. Πρόσθεσε το σκόρδο και την κάπαρη και συνέχισε σιγά, σιγά με τον μαϊντανό.
  • Πρόσθεσε τις ντομάτες, το χυμό λεμονιού, το κρασί, το καυτερό πιπέρι, αλάτι και πιπέρι.
  • Βράσε το νερό και πρόσθεσε τα linguini σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Όσο ψήνεται η σάλτσα ψήσε τα στρείδια. Βάλτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το σκόρδο, το κρασί και το νερό. Σκέπασε και άσε να βράσουν μέχρι να ανοίξουν
  • Κράτησε ¼ του φλιτζανιού από το ζωμό των στειδιών και πρόσθεσέ το στη σάλτσα
  • Στράγγιξε τα λινγκουίνι ανακάτεψέ τα με την σάλτσα και μοίρασέ τα στα πιάτα
  • Πρόσθεσε τα στρείδια και σέρβιρε

Tip

Όποιο στρείδι δεν ανοίξει πρέπει να πεταχτεί γιατί δεν είναι φρέσκο

Read More

And More