Λουκάνικα με δαμάσκηνα και πιπεριές

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Χωριάτικα λουκάνικα, μανιτάρια και φρέσκες πιπεριές θα σου δώσουν τον πιο καλό μεζέ για κρασάκι!

Συστατικά

  • 4 χωριάτικα λουκάνικα με πράσο
  • 100 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 8 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού γλυκό κρασί (Μαυροδάφνη ή Μοσχάτο)
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 μέτρια πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τα λουκάνικα σε φετούλες, τα μανιτάρια, τα δαμάσκηνα και τις πιπεριές σε ροδέλες
  • Βάλε σε αντικολλητικό σκεύος ελαιόλαδο να κάψει και τσιγάρισε ελαφρά το κρεμμυδάκι να ασπρίσει
  • Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να παραθούν οι πιπεριές και να ψηθούν τα λουκάνικα
  • Ανακάτεψε το κρασί με τη μουστάρδα και σβήσε το φαγητό σου
  • Άφησε μερικά λεπτά να φύγει το αλκοόλ και πρόσθεσε λίγο νερό και την ντομάτα
  • Άφησε τα λουκάνικα σε χαμηλή φωτιά να δέσουν

Tip

Έχουμε το μυστικό για υπέροχο άρωμα από όποιο μπαχαρικό κι αν χρησιμοποιήσεις. Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More