Λουκάνικα βρασμένα σε μπίρα

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο αγαπητός σεφ μας δίνει μια πολύ έξυπνη ιδέα για πεντανόστιμο μεζεδάκι με χωριάτικο λουκάνικο. Ψήνεται μέσα στη μπίρα και γίνεται τόσο ζουμερό και αρωματικό που δεν θα το πιστεύεις! Σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και καραμελωμένα κρεμμύδια. Το δοκιμάσαμε από τα χεράκια του κ. Δρίσκα και δεν μπορούσαμε να μην στο προτείνουμε!

Συστατικά

  • Για τα λουκάνικα: 500γρ. λουκάνικα χωριάτικα
  • 500ml μπίρα ξανθιά lager
  • Πράσινο μπούκοβο
  • Για τα κρεμμύδια: 6 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. λευκό ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα λουκάνικα σε κατσαρόλα και ρίξε μαζί τη μπίρα. Αφού πάρουν μια βράση, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άφησε να τραβήξουν όλη τη μπίρα. Πασπάλισε με το πράσινο μπούκοβο. 
  • Στο μεταξύ καθάρισε τα κρεμμύδισ και κόψε σε λεπτές φέτες. Ζέστανε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σόταρε σε μέτρια φωτιά για 20′ λεπτά. Ανακάτευε ανά διαστήματα να μην κολλήσουν. Αφού μαλακώσουν και πάρουν ελαφρύ χρυσόξανθο χρώμα, πρόσθεσε τη ζάχαρη, το ξύδι και λίγο αλάτι. Συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα 10′ λεπτά να καραμελώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
  • Βάλε σε φέτες φρυγανισμένο ψωμί μια γενναία ποσότητα κρεμμύδι και πάνω τα λουκάνικα. Σέρβιρε

Tip


Read More

And More