Μα τι είναι η bisque τελικά; Που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις;

Βρήκες μια λαχταριστή συνταγή, αλλά έλα που περιέχει bisque και εσύ δεν ξέρεις πως να την ετοιμάσεις;
Η bisque είναι ένας πολτός από οστρακοειδή. Γαρίδες, καραβίδες κτλ, σοτάρονται ελαφρά σε βούτυρο να πάρουν χρώμα, σβήνονται με κονιάκ (ιδανικά πρέπει να βάλεις φωτιά στο κονιάκ σου, να το κάνεις δηλαδή φλαμπέ) και αναμειγνύονται με διάφορα λαχανικά και μυρωδικά της επιλογής σου. Καθάρισε τα θαλασσινά σου από το κέλυφος και μαζί με το ζουμάκι και τα λαχανικά πολτοποίησέ τα και πέρασέ τα από σίτα για να πάρεις έναν απαλό και ομοιόμορφο πολτό.

Ο πολτός αυτός μπαίνει και πάλι σε κατσαρόλα και βράζει με ελάχιστη κρέμα γάλακτος, πιπέρι καγέν και λίγο βούτυρο. Και τώρα που την ετοίμασες; Σε τι σου χρησιμεύει; Μα είναι μια πεντανόστιμη βάση για σούπες, αλλά και έξυπνη dressing για σαλάτες με θαλασσινά! Choose likewise…

Read More

And More