Mac & Cheese με μπέικον

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό Mac & Cheese με μπέικον για μεγαλύτερη απόλαυση.

Συστατικά

  • 3 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 2 συσκευασίες Bacon (8 φέτες κομμένες σε κυβάκια)
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 2 φλιτζάνια τυρί cheddar
  • 2 φλιτζάνια γραβιέρα
  • 2 φλιτζάνια παρμεζάνα
  • 1 ολόκληρη συσκευασία μακαρόνι, τύπου κοχυλάκι
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι, ρίχνεις το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τηγανίζεις το μπέικον σε κομματάκια.
  • Μόλις ξεροψηθεί, αφαίρεσε το μπέικον από το τηγάνι και πρόσθεσε το βούτυρο και τα κρεμμύδια.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το αλεύρι και το γάλα, για να δημιουργηθεί κρούστα.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα βράζεις τα κοχυλάκια σε χρόνο, όσο αναφέρεται στη συσκευασία.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, λιώσε το cheddar, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα.
  • Αφού στραγγίξεις τα μακαρόνια, ρίχνεις μέσα στην κατσαρόλα τα κοχυλάκια, τα λιωμένα τυριά, το κρεμμύδι και το μπέικον.
  • Ανακατεύεις πολύ καλά και σερβίρεις.

Read More

And More