Μακαρονάδα με σολομό και κρέμα γάλακτος

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή και δροσερή μακαρονάδα με σολομό και κρέμα γάλακτος.

Συστατικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 3 φέτες / μερίδες σολομό
  • 1 κρεμμύδι ξηρό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλεύρι
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα βράζεις τα μακαρόνια με το γνωστό τρόπο.
  • Μόλις βράσουν, τα ρίχνεις σε ένα σουρωτήρι.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνεις το βούτυρο και σοτάρεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Προσθέτεις το αλεύρι και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις πολύ καλά. Το αφήνεις να βράσει για λίγο.
  • Παράλληλα, σε μία μικρή γκριλιέρα, ψήνεις τις φέτες σολομού μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Σε ένα πιάτο τοποθετείς τη μερίδα μακαρονιών. Από πάνω τοποθετείς το σολομό. “Λούζεις” το πιάτο με τη σος από κρέμα γάλακτος και κρεμμύδι.
  • Τρίβεις λίγη παρμεζάνα και σερβίρεις.

Read More

And More