Μακαρόνια Bolognese με φακές

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ναι, τα δύο αυτά φαγητά ενώνονται σε ένα πεντανόστιμο πιάτο!

Συστατικά

  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι σε κομματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομματάκια
  • 1 καρότο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 συσκευασία ντοματοπελτέ
  • 2 συσκευασίες με ζωμό λαχανικών
  • 1 κονσέρβα με φακές
  • 1 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. του γλυκού βασιλικό
  • 1 κουτ. του γλυκού μείγμα μπαχαρικών
  • 1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής σου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα, με ελαιόλαδο σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτεις την κόκκινη πιπεριά και το καρότο και ανακατεύεις για περίπου 3 λεπτά.
  • Περιχύνεις το κόκκινο κρασί στην κατσαρόλα και αφήνεις να περάσει ένα λεπτό.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτεις τον ντοματοπελτέ και τους ζωμούς λαχανικών. Ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να “δέσει” η σάλτσα και αφήνεις να βράσει για 10 λεπτά.
  • Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και βράζεις για 7-8 λεπτά ακόμη.
  • Παράλληλα, σε μία δεύτερη κατσαρόλα με νερό ετοιμάζεις τα μακαρόνια.
  • Αναμειγνύεις, σερβίρεις και απολαμβάνεις

Tip

Μη ξεχάσεις, το τριμμένο τυρί!

Read More