Μαντλέν

1 1/2 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι μικρά κοχυλάκια αφράτης ζύμης με γαλλική καταγωγή. Αν δεν τις έχεις δοκιμάσει ακόμη, να η ευκαιρία. Εμείς βρήκαμε τη συνταγή ενός διάσημου Γάλλου σεφ για να είμαστε σίγουροι πως θα είναι απόλυτα επιτυχημένη.

Συστατικά

  • 8 αυγά
  • 4 κρόκους αυγού
  • 275γρ. Ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 10γρ. Baking powder
  • 8 γρ. αλάτι
  • 300 γρ. βούτυρο
  • Τα σποράκια από 1 φασόλι βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Είναι καλό να ετοιμάσεις τη ζύμη για τις μαντλέν από το περασμένο βράδυ. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αφήσεις το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Ανάμειξε σε ένα μπολ τα αυγά και τους κρόκους και πρόσθεσε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτύπησε καλά με σύρμα ή στο μίξερ να αφρατέψει το μείγμα.
  • Κοσκίνισε το αλεύρι και πρόσθεσε το αλεύρι και το baking powder.
  • Λιώσε το βούτυρο χωρίς να το κάψεις και κράτησέ το ζεστό.
  • Γύρισε το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά και ανακάταψε ώστε να πάρεις ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος πρόσθεσε το βούτυρο ζεστό με σταθερή ροή. Σκέπασε τη ζύμη με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 12 ώρες.
  • Βουτύρωσε τις φόρμες και αλεύρωσε ελαφρά, τινάζοντας το επιπλέον αλεύρι. Βάλε ζύμη σε κάθε θήκη, χωρίς να την παραγεμίσεις
  • Βάλε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210oC. Δύο με τρία λεπτά από την ώρα που τις έβαλες στο φούρνο και αφού έχουν αρχίσει να φουσκώνουν, κλείσε το φούρνο χωρίς να τον ανοίξεις. Περίμενε ακόμη δύο με τρία λεπτά να φουσκώσει κάθε μαντλέν στο κέντρο της. Άνοιξε τώρα και πάλι το φούρνο στους 190oC και συνέχισε το ψήσιμο ώσπου να χρυσαφίσουν τα γλυκάκια σου.
  • Βγάλε από το φούρνο και ξεφόρμαρε. Άφησε να κρυώσουν καλά.

Tip


Read More

And More