Μαραθόπιτα

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο Σεφ Νίκος Κατσάνης μας συστήνει έναν απολαυστικό τρόπο να εντάξουμε το σησαμέλαιο στην κουζίνα. Μια συνταγή μέσα από το βιβλίο “Δημιουργώντας με Παρθένο Σησαμέλαιο, Μακεδονικό Ταχίνι & Μακεδονικό Χαλβά”

Συστατικά

  • 600 γρ. ρίζα μάραθου ψιλοκομμένου & ζεματισμένου
  • 400 γρ. μπεσαμέλ
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. τριμμένο Κασέρι
  • 250 γρ. τριμμένο Κεφαλοτύρι
  • Xονροτριμμένο φρέσκο πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο φύλλο μάραθου
  • Φύλλα κρούστας, όσα πάρει

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και με αυτά γέμσε τις πίτες, διπλώνοντας διαγώνια ένα φύλλο κρούστας και βάζοντας γέμιση κατά μήκος στην πλευρά της διαγωνίου
  • Ρόλαρε τη γέμιση με το φύλλο και τύλιξε το τελικό ρολό σπυρωτά, ώστε να δημιουργήσεις έναν σαλίγκαρο
  • Κόλλα το τελείωμα και τηγάνισε με σησαμέλαιο πάνω κάτω, μέχρι να ροδίσει το πιτάκι μας

Tip


Read More

And More