Μαραθοπιτάκια

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

O σεφ Άρης Τσανακλίδης ετοιμάζει μια νοστιμότατη συνταγή για εσένα που λατρεύεις τα αρωματικά φυτά! Μαραθοπιτάκια για πρωινό ή γευστικό σνακ με το κρασί σου το απόγευμα.
Πηγή

Συστατικά

  • 200 γρ. φέτα
  • 2 ματσάκια μάραθο
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή φύλλο για πίτες
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μπολ βάζουμε το μάραθο, το δυόσμο και τα κρεμμυδάκια όλα πολύ ψιλοκομμένα.
  • Προσθέτουμε το ούζο και τη φέτα σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σε πάγκο στρώνουμε το φύλλο, λαδώνουμε ελαφρά και γεμίζουμε με κουταλιές από το μείγμα μας λίγο – λίγο γιατί δεν θέλουμε να ξεχειλίσει.
  • Σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο από πάνω και τα ζουλάμε ελαφρά με έναν πλάστη για να λεπτύνουν σε πάχος.
  • Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι τα πιτάκια μας να πάρουν χρώμα.

Tip

Λίγα μυστικά ακόμα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι χορταρικό θέλετε σε αυτή την τεχνική όπως για παράδειγμα σπανάκι, σέσκουλα, βλίτα ή χόρτα εποχής κάνοντας ουσιαστικά μια γρήγορη χορτόπιτα τηγανιού.

Read More

And More