Μαριναρισμένο φιλέτο σολομού με μάνγκο και ακτινίδιο

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ζουμερό μάνγκο και ακτινίδιο σε χυμό από πορτοκάλι τυλίγει τη γεμάτη γεύση ενός καθαρού φιλέτου σολομού. Πρόκειται για μια ελαφριά συνταγή με διαφορετικό συνοδευτικό. Τα φρούτα είναι ιδανική συνοδεία, τόσο γιατί δεν έχουν πολλές θερμίδες, όσο γιατί η γεύση τους δένει υπέροχα με το πεντανόστιμο κρέας του σολομού. Μια συνταγή για να ξεφύγεις από τα καθιερωμένα, να ετοιμάσεις στα γρήγορα (μόλις 30-45 λεπτά) και να απολαύσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Ω 3 καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά είναι λίγα μόνο από τα διατροφικά ωφέλη της συνταγής.

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΛΟΜΟ: 1 κ.σ μέλι
  • 2 κ.σ σός σόγιας
  • 1 κ.γ ελαιόλαδο
  • Μαύρο πιπέρι
  • 4 φιλέτα σολομού
  • Ελαιόλαδο για το ταψί
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ: 1/2 φλιτζάνι καθαρισμένο μάνγκο σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ακτινίδιο κομμένο σε κυβάκια
  • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο κόλιαντρο
  • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το μέλι, με τη σόγια, το ελαιόλαδο και το πιπέρι σε μια μεγάλη σακούλα μαγειρικής που κλείνει με ζιπ
  • Πρόσθεσε τα φιλέτα και κλείσε την τσάντα. Ανακάτεψε καλά και άφησε το ψάρι να μαριναριστεί για 10 λεπτά, γυρίζοντας περιοδικά τη σακούλα από όλες τις πλευρές
  • Όσο το ψάρι παίρνει τα αρώματα της μαρινάδας, ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά
  • Αφαίρεσε το ψάρι από τη μαρινάδα και αφού λαδώσεις ελαφρά το τηγάνι ψήσε τα φιλέτα σου για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Ανακάτεψε εν τω μεταξύ όλα τα υλικά του συνοδευτικού, το μάνγκο, το ακτινίδιο, το κόλιαντρο και το χυμό πορτοκάλι και σέρβιρε επάνω από το ζεστό φιλέτο

Tip


Read More

And More